verzekeringen voor bedrijven

Financiering

U bent van plan een bedrijfsgebouw aan te kopen? Dan dringt een financiering zich waarschijnlijk op. 

Maar u kiest liever niet voor de klassieke hypothecaire lening? Weet dan dat er andere interessante alternatieven zijn.

Een onroerend goed kan gefinancierd worden via:

  • VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen)
  • RIZIV-contract, en/of
  • IPT (individuele pensioentoezegging)

Er zijn 2 mogelijkheden:

Een voorschot op het pensioenkapitaal ontvangen

U kunt een bepaald bedrag van het al opgebouwde kapitaal opnemen om zo uw project te financieren. 

De terugbetaling van het voorgeschoten kapitaal gebeurt in één keer. Op dit voorschot betaalt u intresten, ofwel via een periodieke betaling, ofwel in één keer op het einde van het contract. Het maximaal toelaatbaar voorschot in functie van het al opgebouwde pensioenkapitaal is afhankelijk van het fiscaal regime van het contract. Wanneer de verzekeraar uw pensioenkapitaal uitbetaalt, trekt hij het bedrag van het voorschot daarvan af. U kunt het voorschot ook zonder kosten vervroegd terugbetalen, zodat u opnieuw over het volledige pensioenkapitaal beschikt.

De wedersamenstellingsformule

U kunt ook kiezen voor de wedersamenstelling van uw krediet. U gebruikt de opgebouwde reserve van uw pensioencontract op einddatum om het bedrag van uw hypothecair krediet in één keer terug te betalen. In tegenstelling tot het voorschot moet u dus vooraf niet over een reserve beschikken. U betaalt enkel de intresten op het krediet en uzelf of uw vennootschap blijft verder de premies van uw pensioenplan betalen.

Wilt u meer weten over de voordelen van deze oplossingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij bekijken wat er voor u mogelijk is.