verzekeringen voor particulieren

Omniumverzekering

Heeft u een nieuwe of een recente tweedehands wagen aangekocht, dan is het erg belangrijk om uw nieuwe aankoop goed te beschermen.
Een omniumverzekering kan u deze bescherming bieden. Er zijn tegenwoordig heel wat producten op de markt en het is niet gemakkelijk om de verschillen te kunnen onderscheiden, maar wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. 
Bij de aankoop van een nieuwe wagen is de keuze voor een omniumverzekering het best. Daarbij heeft u de keuze tussen een mini-omnium en een volledige omnium.

Mini-omnium:
Een mini-omniumverzekering beschermt u tegen brand, glasbreuk, aanrijding met dieren, diefstal en natuurkrachten zoals overstromingen, hagel en storm. In de meeste gevallen is hier geen vrijstelling van toepassing. 

Volledige omnium:
Een volledige omnium geeft u de bescherming van de mini-omnium, maar dekt bovendien de stoffelijke schade die u veroorzaakt aan uw voertuig en de schade die derden veroorzaken aan uw voertuig. 
Hierbij worden dikwijls verschillende principes van vrijstelling gehanteerd, zoals een Engelse vrijstelling, een vaste vrijstelling en een flexibele vrijstelling.

Een bijkomend belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden is het afschrijvingspercentage. Welke afschrijving wordt gehanteerd? Met andere woorden, wat is de waarde van uw voertuig na aankoop?

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden u gratis of tegen een voordelige prijs de volgende voordelen:

  • Geen premiestijging na een ongeval
  • Voordelige berekening van de afschrijving
  • Vaste of flexibele vrijstelling
  • Een vervangwagen bij diefstal of ongeval
  • Dekking van de vervoerde voorwerpen
  • Dekking van de winterbanden

Heeft u een tweedehandse wagen en wilt u deze omnium verzekeren? Ook hiervoor hebben sommige verzekeringsmaatschappijen specifieke oplossingen uitgewerkt. Aarzel niet om ons te contacteren indien u hierover meer informatie wenst.